Comparteix:

2014/09/30 - Presentació del Programa UPC Reutilitza

El passat 30 de setembre es va presentar a la UPC el Programa UPC Reutilitza. Aquest és un programa que fa més de 20 anys que treballa per recuperar i reparar equipament informàtic procedent de renovacions a la UPC i posar-los a disposició d'entitats i projectes socials. A l'acte hi van participar Núria Castell, la degana de la FIB, Josep Casanovas, el director del CCD, Dídac Ferrer, de l'Oficina de Gestió Sostenible i Igualtat d'Oportunitats, Florentino Merino, PAS de la UPC i membre d'Ethos, i Fermín Sánchez, del Programa Reutilitza. 

Núria Castell i Josep Casanovas van posar de manifest la trajectòria del Programa, que va néixer fa gairebé 20 anys a la pròpia FIB. Dídac Ferrer va portar als assistents "A vol d'ocell sobre les TIC": des de les implicacions socials, econòmiques i ecològiques de la fabricació de telèfons, ordinadors i altres dispositius fins a l'economia circular i la reutilització. Florentino Merino, membre d'Ethos, una associació que dóna suport a persones amb problemes de dependències, va explicar què va suposar per a l'entitat poder disposar d'equipament informàtic procedent del programa. Fermín Sánchez va presentar la nova web del programa i va explicar les principals novetats i millores que s'han fet en el propi procés de gestió del programa. Finalment es va obrir un torn d'intervencions entre el públic, entre el que hi havia una bona representació de membres d'entitats que han rebut equipament del Reutilitza.

WEB REUTILITZA