Comparteix:

2014/10/06 - Taller a Namíbia sobre xarxes de comunicació

El 6 d'octubre s'ha celebrat a Windhoek, Namíbia, el "Participatory Networks Event", un taller adreçat a les comunitats locals sobre la creació i manteniment comunitari del servei d'Internet i de telecomunicacions. Aquest taller compta amb el suport i l'esponsorització de la UPC a través del projecte CONFINE, un projecte de recerca finançat pel 7è Programa Marc europeu i coordinat per la UPC a través del professor Leandro Navarro. 

El Projecte CONFINE té per objectiu la creació d'un extens entorn d’experimentació (test-bed) per als interessats en investigar sobre els aspectes tècnics i socials de les xarxes locals i regionals comunitàries basades en el protocol d’Internet. Les xarxes comunitàries s’estructuren i s’organitzen per garantir que tots els beneficis i el valor que generen vagin cap a les pròpies persones usuàries de la xarxa, per tant, és molt possible que contribueixin al desenvolupament socioeconòmic allà on operen. Per exemple, la seva capacitat per a transportar serveis de telemedicina, educació electrònica o comerç electrònic local té un impacte transformador molt important en la societat.