Comparteix:

2015/03/23 - Materials docents i casos d’estudi per promoure les problemàtiques globals a l’aula

23/03/2015

El projecte -Global Dimension in Engineering Education, GDEE- és una iniciativa europea liderada per l'Institut de Sostenibilitat de la UPC. En essència, vol promoure la integració de problemàtiques globals - desenvolupament humà i sostenible, pobresa, desigualtat, etc. - com a aspecte transversal en el currículum dels estudis politècnics, mitjançant la millora de les competències del professorat. El projecte es va iniciar al febrer del 2013 i s'acabarà el proper mes d’abril del 2015.

Entre d’altres activitats, es destaca l’oferta formativa de nou cursos online que juntament amb els materials docents estaran disponibles de manera gratuïta a través de la web del projecte (http://gdee.eu/index.php/resources/courses-2) i a UPCommons (http://hdl.handle.net/2117/26502).

Així mateix, acadèmics d’arreu d’Europa juntament amb tècnics d’ONGs han preparat una trentena de casos d’estudi per ajudar al professorat a realitzar activitats a l’aula amb l’alumnat en diferents temàtiques – estadística, termodinàmica, mecànica de fluids, hidràulica, etc.- i introduir alhora problemàtiques globals. Cada cas d’estudi inclou una breu descripció del context, les competències a adquirir per part de l’alumne, dues activitats docents i un PowerPoint per guiar la sessió. La majoria de casos d’estudi ja estan disponibles a internet, i la resta aniran apareixent en les properes setmanes ...

Esperem que us siguin útils!