Comparteix:

2015/05/26 - Recompte de persones dormint al carrer. La Fundació Arrels busca voluntaris

La Fundació Arrels és una entitat que treballa en l'atenció a les persones sense llar que es troben en una situació molt consolidada d'exclusió social. Els seus voluntaris surten al carrer de forma continuada per relacionar-se amb les persones sense sostre i oferir-los la possibilitat de millorar la seva situació. 

D’un temps ençà, Arrels ha realitzat recomptes parcials a tres barris de Barcelona per saber quantes persones dormen al carrer. Ara volen arribar a tota la ciutat. Per això, la nit del 26 al 27 de maig demanen persones que vulguin fer de voluntàries per una nit, per saber el nombre de persones que dormen al ras a Barcelona i l’evolució d’aquesta realitat.

El recompte nocturn es farà entre les 23.00 i les 2.00 hores. Els voluntaris i voluntàries s'organitzaran en petits grups o en parelles i recorreran diferents itineraris per poder abastar tota la ciutat. 

Apunta’t al recompte del 26 de maig mitjançant aquest enllaç. Has de saber que:

  • t’ocuparà unes tres hores, entre les 23h i les 02h d’aquella nit;
  • el recompte es fa en petis grups i en les zones assignades prèviament;
  • ens pots proposar d’anar amb amics o familiars;
  • et demanem l’adreça i el barri on resideixes a fi d’assignar-te, si és possible, una zona propera a casa teva;
  • un cop feta la inscripció t’enviarem instruccions concretes;
  • ajuda a difondre aquesta crida, calen 600 voluntaris!

Organitzar recomptes de manera periòdica és una eina que permet a Arrels, però també a totes les persones i entitats que treballen en aquesta temàtica, arribar més enllà en la seva tasca. De fet, assenyalen que a diverses ciutats europees la informació que s'obté d'aquest tipus de recomptes serveix per veure si l'acció i les polítiques socials van pel bon camí.

Més informació: recompte@arrelsfundacio.org