Comparteix:

2015/06/17 - Una barca per a Azizakpe, un projecte de la FNB de la UPC

17/06/2015

El passat 4 de juny es va fer la presentació per als estudiants de la Facultat de Nàutica de Barcelona (FNB) de la UPC del projecte "Una barca per a Azizakpe". Azizakpe és una petita illa de menys de 3km de llargada a la desembocadura del riu Volta, a la costa de Ghana.La comunitat que hi viu depèn del transport fluvial per a la comunicació amb l'exterior de l'illa, i les embarcacions de construcció local, precàries i insegures, són l'únic vehicle que permet aquesta comunicació, vital per a l'illa: els adolescents s'han de desplaçar al continent per poder assistir a l'escola secundària, la població s'ha de desplaçar per accedir als serveis de salut, etc. Un equip de la FNB format pel coordinador Gaspar Albert (PAS de la FNB), Alejandro Besedrjak i Francesc Xavier Martínez de Osés (professors de la FNB) està impulsant amb l'ONG Akoma Hearts of Ghana un projecte de construcció naval. El projecte té per objectiu construir una barca que millori les prestacions de les embarcacions actuals i assegurar la comunicació exterior d'acord amb les necessitats de la comunitat, així com millorar les tècniques de treball de la població en l'ofici de la construcció naval. 

Aquest projecte, recolzat pel CCD en el marc de la Convocatòria d'Ajuts del CCD 2015, comptarà amb la participació de 2 estudiants de la FNB, que realitzaran el seu TFG en el marc del projecte.

Fins el moment, la presentació del projecte als líders de la comunitat ha estat un èxit. La comunitat ha mostrat molta motivació i interès pel projecte, i estan impacients per rebre Xavier Martínez, que s'hi desplaçarà al juliol.