Comparteix:

2015/12/15 Visita de col·laboració en gestió de residus amb la província d'Anta, Perú

15/12/2015

El “Programa de Segregación en Origen y Recogida Selectiva de Residuos Sólidos de la Provincia de Anta-Cusco, Perú” és una iniciativa impulsada des de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la UPC i amb el suport del Centre de Cooperació per al Desenvolupament i la Diputació de Barcelona. L'objectiu del programa és enfortir les capacitats técniques de la Municipalidad Provincial d'Anta per a la futura implantació d'un pla de gestió ambiental de residus (PIGARS). El projecte dóna continuïtat al programa “Gestión de Residuos Sólidos en la Municipalidad Provincial de Anta (Cusco, Perú) iniciat amb la convocatòria de l'any 2014.

Enfortiment de vincles en l'administració

Enguany s'ha desenvolupat la segona fase del “Programa de Segregación en Origen y Recogida Selectiva de Residuos Sólidos de la Provincia de Anta-Cusco, Perú”, la qual s'ha centrat en la millora de les capacitats técniques de l'Oficina Municipal de la Província d'Anta. Amb aquest objectiu s'ha organitzat la visita del Sr. Vidal Huamán, Alcalde de la Provincia de Anta i la Sra. Derling Palacios, Gerent de Gestió Ambiental i Serveis Municipals. La trobada s'ha realitzat en motiu de la cel·lebració de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, on es promou la sensibilització sobre recursos sostenibles i gestió de residus,  amb la participació de membres de l'administració pública, entitats privades, societat civil i ciutadans individuals.

Visita al Centre de Cooperació per al Desenvolupament

Els visitants, entre altres trobades i activitats, van visitar el Centre de Cooperació i es van reunir amb la Directora Acadèmica del CCD, Eva Vidal i el Coordinador del CCD, Xavi Ortega. A continuació van poder assistir a la taula rodona del Documentals de Sang, de Gemma Parellada, emmarcat dins les Jornades del programa UPC Reutilitza.


Més informació del projecte aquí