Comparteix:

2015/01/20 - Finalitzat el Gran Recapte UPC: 1.444 kg

21/01/2015

Del 24 de novembre al 12 de desembre de 2014, tot i que en alguns punts s'ha allargat la recollida fins al gener, es va fer a la UPC el Gran Recapte d'Aliments, en col·laboració amb el Banc dels Aliments. Aquesta campanya ha estat organitzada i dinamitzada per la Xarxa26, un grup del PAS de diversos centres i escoles.

Fins a 26 punts de recollida distribuïts per totes les escoles i campus de la UPC van recollir aliments de tot tipus, sobretot arròs, pasta, llet, llegums i conserves. Aquesta campanya té el doble objectiu de recollir aliments, que el Banc dels Aliments reparteix entre les entitats que proporcionen ajuda alimentària, i de sensibilitzar la comunitat universitària sobre la realitat de la pobresa al nostre país. En el marc d'aquesta recollida, la Xarxa26 també va organitzar una xerrada sobre Malbaratament i manca d'aliments, per aprofundir en les causes i les possibles estratègies alternatives d'ajuda alimentària al repartiment en espècies. 

La recollida d'aliments a la UPC ja fa un parell d'anys que s'organitza de manera puntual en alguns llocs, tot i que fins aquest any no ha sigut de manera coordinada a tots els campus i escoles. La Xarxa26 ha fet un gran esforç de coordinació i comunicació, i en aquesta ocasió s'ha passat dels 272 kg recollits al 2013 a:

1.444 kg recollits a tota la UPC!